Louisiana Style Gamba Stoof

Louisiana Style Gamba Stoof

Louisiana Style Gamba Stoof

Als ik uit al mijn 'culinaire pareltjes' de parel moet kiezen die het mééste schittert, dan kies ik voor:

De Louisianna Style Gamba Stoof (een echte klassieker uit de Cajun-keuken)

Waarom? Dat zal ik je vertellen.

Cajuns vormen het deel van de bevolking van de Amerikaanse staat Louisiana dat overkwam uit de Franse enclave Acadie in Canada. De basis van de Cajun-keuken is Frans met Spaanse, Indiaanse, Caraïbische en Afrikaanse invloeden. Dit resulteert in vaak stevige, kruidige en pikante gerechten. Precies waar ik gek op ben! Het kan mij niet pittig genoeg zijn. Erg belangrijk in de Cajunkeuken is verder de 'holy trinity': een basismengsel bestaande uit ui, groene paprika en bleekselderij, en de veel gebruikte dikke bruine roux (bloem met gesmolten boter). Combineer dit met tropische zeewatergarnalen en je hebt een geweldige BBQ-stoof.

Dus ben je dol op garnalen én pittig? Kies dan voor deze culinaire parel!

 

Heerlijk gourmetten doe je samen

Naar gourmetten.nl