Cajuns vormen het deel van de bevolking van de Amerikaanse staat Louisiana dat overkwam uit de Franse enclave Acadie in Canada. De basis van de Cajun-keuken is Frans met Spaanse, Indiaanse, Caraïbische en Afrikaanse invloeden. Dit resulteert in vaak stevige, kruidige en pikante gerechten. Precies waar ik gek op ben! Het kan mij niet pittig genoeg zijn. Erg belangrijk in de Cajunkeuken is verder de 'holy trinity': een basismengsel bestaande uit ui, groene paprika en bleekselderij, en de veel gebruikte dikke bruine roux (bloem met gesmolten boter). Combineer dit met tropische zeewatergarnalen en je hebt een geweldige BBQ-stoof.
Dus ben je dol op garnalen én pittig? Kies dan voor deze culinaire parel!
Geschreven doorRobert
Ik ben momenteel werkzaam als kwaliteitsmanager bij A-Z. Mijn passie ligt voornamelijk bij de product-ontwikkeling. Of het nu recepten, nieuwe producten of menu's zijn. Laat mij maar lekker experimenteren en fantaseren. Ik plaats geregeld 'lekker makkelijk' recepten op deze blogpagina dus ik zou zeggen: Stay Tuned....