Parel Couscous bij de barbecue

Parel Couscous bij de barbecue

Parel Couscous bij de barbecue

Victoria presenteert de mediterrane salade: Parel Couscous

Botersla

Ik ben dol op salades. S'morgens, s'middags of s'avonds. Zelfs midden in de nacht kun je me ervoor wakker maken. Mijn moeder maakte vroeger nog de ouderwetse botersla klaar met hieronder een gesneden gekookte eitjes, augurken, zilveruitjes en vleestomaten gemengd. Dit alles overgoten met de slasaus van Calvé als dressing. Als ik hieraan terug denk is er toch wel  veel veranderd op sla- en dressinggebied. Zelf eet ik tegenwoordig graag een Parel Couscous salade.

Parelcouscous 

Wat is parelcouscous?  Parelcouscous is een graanproduct. Het wordt gemaakt van durumtarwe dat eerst gemalen wordt tot meel waar een deeg van wordt gemaakt. Dat deeg wordt gerold en gezeefd tot er kleine balletjes overblijven die vervolgens gestoomd en gedroogd worden. Is parelcouscous gezond? Jazeker. Met één portie krijg je al heel wat belangrijke voedingsstoffen binnen. Er zitten bijvoorbeeld minder vetten, meer koolhydraten en meer natuurlijke eiwitten in dan in zilvervliesrijst. Lekker mager dus je kunt er lekker veel van eten. Misschien dat ik er daarom zo dol op ben haha.

Lunch, diner én barbecue

Met die heerlijke zomerse temperaturen van afgelopen weken is een Parel Couscous Salade ook heerlijk als vervanger van een broodmaaltijd. Zeer geschikt als lunch maar ook smakelijk als diner als je er lekker wat gegrillde kippenhaasjes onder mengt. En zeer zeker ook geschikt als bijgerecht voor bij de barbecue. Nog nooit parelcouscous gegeten? Dan is nu je kans. Je vindt deze salade terug in onze Mediterrane Salades, waar je tevens kennis kunt maken met onze Doperwten Salade en onze Pasta Salade. Hierover vertel ik in mijn volgende blogs meer. Dus ik zou zeggen: "Stay Tuned!"

Heerlijk gourmetten doe je samen

Naar gourmetten.nl