Ijsblokjesweer op komst

Ijsblokjesweer op komst

Ijsblokjesweer op komst

Summer is back

Eindelijk...het warme en zonnige zomerweer is terug. Heerlijk, dat wordt genieten van een zomer barbecue met een lekker koel drankje. Maar hoe houd je nu je barbecue drankjes koel als ze eenmaal op tafel staan? Natuurlijk wist je al dat je met een ijsblokjesvorm en water zelf ijsklontjes kunt maken. Maar hoe maak je de ijsblokjes nét wat specialer? We raden aan om een vorm gemaakt van siliconen te kiezen, omdat je de ijsblokjes makkelijker uit de vorm haalt dan met een harde plastic mal. Wil je echt indruk maken op je gasten met je ijsklontjes, kies dan een mal met een gek figuurtje. Je hebt onder andere ijsblokjesvormen met hartjes, bloemetjes en rondjes (chique).

IJsblokjes van wijn en koffie

Bij ons op kantoor zijn we gek op ijskoffie. Het enige wat jammer is, is dat de laatste slokken altijd zo waterig zijn door de gesmolten ijsklontjes. Door een tip van een collega-horecaondernemer gebeurt dit jou nooit meer: maak bijvoorbeeld eens ijsblokjes van koffie. Zo krijg je geen waterige ijskoffie, maar blijft jouw koffie gewoon zo smaken zoals ie zou moeten smaken. Hetzelfde geldt voor witte wijn en rosé. Zorg ervoor dat je altijd een paar bevroren blokjes wijn in de vriezer hebt liggen, en je hebt nooit meer een waterig glas wijn. 

IJsblokjes met fruit

Je maakt elk glas water of limonade extra fancy met ijsblokjes waar je stukjes fruit in verwerkt hebt. Je snijdt het fruit in kleine stukjes, legt dit in je ijsblokjesvorm en laat er een laagje water overheen lopen. De vriezer doet de rest. Hoe meer fruit je in het ijsklontje doet, des te sterker de smaak uiteindelijk zal zijn. Geschikte fruitsoorten voor dit soort ijsblokjes zijn onder andere frambozen, stukjes aardbei, mango, perzik, nectarine, blauwe bessen en bramen

IJsblokjes met siroop

Wil je die gin tonic wat specialer maken? Natúúrlijk wil je dat! Vul je ijsblokjesvorm dan eens met water en een beetje siroop. In een drankje als gin tonic blijf je de kleur van de ijsblokjes goed zien en dat ziet er net wat specialer uit dan normale ijsblokjes. Bonuspunten als je ook nog wat kleine stukjes fruit in de ijsklontjes verwerkt.

IJsblokjes met bloemen en kruiden

Wil je wat kleur toevoegen aan je ijsblokjes, grijp dan eens naar de kruiden in je kruidentuin. Een takje tijm, een beetje lavendel of een viooltje… je maakt er de ijsblokjes een stuk vrolijker mee maar ook je gasten, je gezin én jezelf.

 

 

Heerlijk gourmetten doe je samen

Naar gourmetten.nl