Buurman & Buurman

Buurman & Buurman

Buurman & Buurman

Vrijgezel Bert (32 jaar) organiseert een buurtbarbecue

Mannen

Bert: “Hey, daar is de A-Z bezorger.” Ik wijs naar mijn oprit waar een jonge dame met lang blond golvend haar, een grote Mercedes bus professioneel achterwaarts de oprit oprijdt. “Top gedaan", roep ik naar haar terwijl ze de laadklep van de bus opent. Ze is gehuld in een keurig A-Z shirt dat ze draagt op een sexy ogende denim short. “Waar willen jullie dat ik alles neerzet?”, vraagt ze allervriendelijkst. Haar pittige blauwe ogen stralen en haar perfecte rood gestifte mond laat haar witte tanden schitteren als parels. Haar frisse verschijning doet wonderen, óók bij de andere aanwezige mannen. Plots zijn al mijn buurmannen ongevraagd druk in de weer met het uitladen van de barbecuespullen.

Vakantieverhalen

“Morgen kom ik de spullen weer ophalen”, zegt ze beleefd waarna ze behendig met haar lange benen in haar bestelbus springt en wegrijdt. De buurmannen en ik slenteren terug naar de partytent, waar het feest nu echt kan beginnen. Ik neemt plaats achter de barbecue en bak de hamburgers bruin. Net zo prachtig bruin als de benen van die A-Z bezorgster. De buurmannen, -vrouwen en -kinderen smikkelen en smullen van al het lekkers, de vakantieverhalen vliegen over tafel en het bier en de wijn vloeien rijkelijk. “Fijne vakantie gehad Gerrit?”, vraag ik geïnteresseerd aan mijn ietwat kalende buurman (een echte gezinsman) terwijl ik een bruin gegrillde hamburger op zijn vrolijke geelgekleurde A-Z bord leg. “Fantástischhh Bert, andwoordt hij enthousiast: "We verbleven in een luxe stacaravan op een natuurcamping in Zuid-Frankrijk, we hadden iedere dag 30 graden, de zee was rustig en helderblauw en de kidsclub was top.  Ik heb de kinderen afgelopen weken amper gezien haha.” Hij grijnst van oor tot oor en een ontspannen bruin verkleurd gezicht kijkt me aan. “En jij, ook een leuke vakantie gehad?”, vraagt mijn buurman van een deur verderop geïnteresseerd. Ik vertel over mijn motorreis op Corsica met mijn maten. Over de goed begaanbare maar kronkelige bergwegen, het heldere zeewater, de prachtige stranden én even zo prachtige badgasten.

Vrouwen

De avond vliegt om. Bijna iedereen is al naar huis vertrokken. Behalve mijn buurman Gerrit, die zit nog in mijn sfeervolle verlichte tuin. We hebben weinig dezelfde interesses maar dat we beiden gek zijn op gezelligheid, barbecueën en bier is duidelijk. “Laatste rondje?”, vraag ik aan Gerrit. Na instemmend ja-geknik, openen we ons allerlaatste pilsje van deze buurtbarbecue. We hebben genoten en zijn weer op de hoogte van alle nieuwtjes in de buurt. “Zal ik er morgen zijn als de bezorgster de spullen komt ophalen?”, vraagt Gerrit als hij mijn oprit afloopt en de zijne op.  Ik lach en zegt smalend: ”Wat jij wil, ze staat hier wel alweer om 9.00 uur op de stoep. Dat is over een kleine 4 uur. “Geen probleem, ik ben er”, lalt Gerrit net iets te vrolijk voor zijn doen waarna hij achter zijn eigen voordeur verdwijnt. ‘Die buurman , dus óók dol op de vrouwtjes… kan ik lekker lang uitslapen haha. TRUSTE!’

 

Heerlijk gourmetten doe je samen

Naar gourmetten.nl