Indian Summer Barbecue

Indian Summer Barbecue

Indian Summer Barbecue

Nazomer barbecue(weer)

De vakanties zijn voorbij. Maar de (barbecue)zomer gelukkig nog niet. Het wordt de komende dagen in heel Nederland 25 graden of meer met volop zon. Haal die zomerjurk, korte broek en slippers voor de allerlaatste keer uit je kast én de barbecue uit de schuur en ga volop genieten van de septemberwarmte, ook wel 'Indian Summer' genoemd.

Indian Summer

Het klinkt heerlijk en we hebben natuurlijk wel een vermoeden, maar wat is een Indian Summer nu eigenlijk? En waar komt het vandaan? De oorsprong van de Indian Summer ligt in Noord-Amerika en staat voor een periode waarin het voor de tijd van het jaar, de herfst, erg warm is na een periode waarin het juist koud en herfstachtig was. Het is zonnig en de luchten zijn blauw, maar tegelijkertijd verkleuren de blaadjes aan de bomen. Oorspronkelijk werd alleen de periode in november zo genoemd, maar volgens klimatologen mag plotselinge warmte in september ook Indian Summer genoemd worden.

Lekker windje

Die plotselinge hitte is meteorologisch goed te verklaren. Door een hogedrukgebied komt de wind in plaats van uit het oosten tijdelijk uit het westen waaien. En dat levert warme lucht op. Een Indian Summer duurt minstens 3 dagen en kan tot wel 2 weken aanhouden. Daarna is het echt gedaan met de pret en kunnen de winterjassen weer uit de kast worden gehaald.

Oude wijven zomer

In Nederland hebben we ook een term voor Indian Summer: oude wijven zomer. Waar de term precies vandaan komt is niet bekend, maar men vermoedt dat het is ontstaan in de 16e eeuw en met oude wijven een zwakke zomer wordt bedoeld. Kortom: nazomer. Bij ons kunnen temperaturen oplopen tot 20 á 25 graden.

Geen gedoe 

Tijdens een een Indian Summer MOET je barbecueën. Heb je dus nog wat te vieren? Nodig meteen wat vrienden uit en geniet van een Indian Summer Barbecue met ons heerlijke Nazomer Barbecue Menu. Geen gedoe met onze all-in barbecue. GENIET! Van het weer, van de barbecue en van elkaar. Cheers!

 

 

 

 

Heerlijk gourmetten doe je samen

Naar gourmetten.nl