Lekker borrelen

Lekker borrelen

Lekker borrelen

Vrijdag

Het is vrijdag. Dat betekent dat het weer tijd is om de koelkast bij te vullen. Iedere vrijdagmorgen zit ik met pen en papier aan de keukentafel om een boodschappenlijstje te maken. Iedereen binnen ons gezin heeft zo zijn of haar eigen wensen. Die houd ik uiteraard in mijn achterhoofd. Maar de meeste artikelen die ik opschrijf zijn toch wel bedoeld voor ’s avonds bij de TV. Lekker borrelen dus. Naast kaas, melk, brood, yoghurt en fruit zie ik dat mijn pen al snel andere dingen schrijft. Borrelnootjes, chips, kaasknabbels, toastjes, kipkerriesalade, boursin, etc. Dus alles voor de hartige hap. Vrijdags is ook nog eens onze wekelijkse ‘frietdag’. Ik haal dan friet met snacks bij de plaatselijke snackbar. Met zo’n kartonnen doosje gevuld met een 'vette hap' rijd ik rond een uur of zes dan helemáál gelukkig huiswaarts. De ramen van de auto zijn dan altijd beslagen van de warme dampen, die vrijkomen van die heerlijke gefrituurde goudgele stengels. Dat is niet erg. Het brengt namelijk het 'echte weekendgevoel' bij mij naar boven haha. Vrij én friet. Wat wil je nog meer!

Meer

Een mens wil altijd meer. Ook dat is voor mij herkenbaar. Om een uur of acht komen de toastjes en dergelijke op tafel terwijl de nieuwslezer op de achtergrond vreselijke nieuwsfeitjes brengt. Zappen dan maar. Het moet wel gezellig zijn op vrijdagavond. Iedereen graait in de hapjes en smeert toastjes alsof ze dagen niet gegeten hebben. Dit is echter pas 2 uurtjes geleden. Ik roep nog: “Dit is voor het hele weekend hé, er komen nog 2 avonden dus rustig aan”. Niemand die mij hoort. Iedereen is blij dat het weekend is, en dat moet gevierd worden. Dat doen we dus iedere vrijdag opnieuw op deze manier. Zelfs wel eens met onze eigen Borrel Barbecue of onze unieke Binnen Barbecue.

Berouw

Berouw komt na de zonde. Met een opgeblazen buik zit ik inmiddels op de bank. Voldaan maar ook wat beschaamd. Weer teveel gesnoept. Weer teveel in huis gehaald. ‘Volgende week haal ik minder borrel hapjes in huis.’ Althans, dat denk ik nú. Volgende week vrijdag is het weer het zelfde liedje helaas. Morgenvroeg maar eerst eens die chips en zo, die ik zojuist naar binnen heb gewerkt, eraf dansen op de sportschool. Oóh jee, ik ben vergeten me aan te melden. Hopelijk is er nog plaats. Ik pak mijn telefoon en log in bij Basic Fit. Yes, er is nog plek. Om 9.00 begint de Zumba les. Staat genoteerd. Met een iets beter gevoel ruim ik de tafel af en vertrek naar bed. Als de kilo’s er net zo snel afvliegen als aankomen, dan zou ik iedere dag wel een uurtje gaan Zumba’en haha. Borrel ze én sport ze!

Heerlijk gourmetten doe je samen

Naar gourmetten.nl