Vreemde Bevrijdingsdag

 Vreemde Bevrijdingsdag

Vreemde Bevrijdingsdag

5 mei

Het is weer bijna Bevrijdingsdag. Op de socials, radio en televisie word je inmiddels (terecht) doodgegooid met oude nieuwsfeiten van bijna 80 jaar geleden. Interviews met de hoog bejaarde overlevenden van de Tweede wereldoorlog grijpen me nog altijd bij de keel. Dit mag niet vergeten worden. Hoe kan de mensheid komen tot zulke wreedheden als die zich afgespeeld hebben in WOII? Ik weet het niet, je denkt dat we als mensheid er van geleerd hebben. Slogans als 'dit nooit meer' sieren immers vele 5 mei documenten. De werkelijkheid is echter anders.

Oorlog

Er is altijd oorlog geweest in de wereld. Maar dit keer niet zover van ons vandaan. Dat maakt het niet erger, maar zeker ook niet minder erg. Waarom oorlog? Er is al ellende genoeg als je alle ziektes en ongelukken in oogbeschouwing neemt. Elkaar bewust van het leven beroven om wat voor reden dan ook, kan niet. NOOIT. Maar de mens is hardleers. Zo nu ook Poetin en de zijnen. Als marionetten worden laatstgenoemden door hem zittend op het pluche aangestuurd om uiteindelijk als slachtafval te eindigen aan het front. Wie zegt dit monster de waarheid, de NAVO? Ook zij niet. De angst voor een 3e wereldoorlog met nucleaire wapens ligt in deze altijd op de loer. Hoe dit gaat aflopen? De tijd zal het leren, zoals altijd.

Hoop doet leven

Kunnen we aankomende bevrijdingsdag wel vieren, nu dichtbij een oorlog woedt? Tja, daar zal iedereen een andere opvatting over hebben, en dat mag. Wat je ook gaat doet op 5 mei, werken óf feesten, onthoud 1 ding goed: je kunt niet alle ellende van de wereld op je schouders nemen. Maar je kunt wel even aan deze mensen denken. Mensen die op de vlucht zijn voor het oorlogsgeweld, vechten aan het front of in schuilkelders zitten te wachten op… hun VRIJHEID. Door bijvoorbeeld bewust een kaarsje op te steken. Doe je met me mee? Die van mij brandt al. Laten we hopen dat er snel een eind komt aan al het oorlogsgeweld. Waar dan ook!

Heerlijk gourmetten doe je samen

Naar gourmetten.nl