Heb jij al een vaderdagcadeau gescoord?

Heb jij al een vaderdagcadeau gescoord?

Heb jij al een vaderdagcadeau gescoord?

Vic(toria) deelt een vaderdagherinnering uit haar kindertijd

Hoe vier jij Vaderdag?

Wie viert er tegenwoordig nog Vaderdag? Uit recent onderzoek blijkt dat 40% van de Nederlanders op de 3e zondag in juni zijn of haar vader verrast met een cadeau. Zelfgemaakte cadeaus zijn gelukkig nog steeds populair. Vooral kleine kinderen verrassen hun vader met bijvoorbeeld een zelf geknutselde stropdas of gekleide asbak. Daar hoort natuurlijk een klein versje bij (met de traditionele aanhef): "Lieve Papa..." Als we niet oppassen dan verdwijnt het zelfgemaakte cadeau langzaam naar de achtergrond. Er wordt namelijk meer en meer online besteld, van parfums tot tuingereedschap aan toe. De media gaat eind mei in de aanval met al hun acties en reclames. Er moet en zal uitgepakt worden op deze speciale dag in juni.

Vaderdag cadeau scoren

Over die commercie rondom Vaderdag is veel te zeggen. Het aanbod van reclames op tv, radio en inmiddels ook op de Socials, rijst de pan uit. In juni is de temperatuur meestal goed genoeg om lekker buiten te vertoeven. Dus alles wat met de tuin te maken heeft kan aan Paps gegeven worden. Van een barbecue tot een hangmat aan toe. De tuincentra worden dan begin juni ook druk bezocht door het kroost dat iets speciaals wil kopen voor hun lieve Papa. Maar weet jij nog hoe blij je vader vroeger was met jouw zelfgemaakte boormachine van papier-maché of jouw met veel fantasie in elkaar geknutselde stropdas, waar je Paj dan de hele dag mee liep te pronken? “Zelfgemaakt door mijn dochtertje”, zei hij dan tegen iedereen die hij die speciale dag ontmoette. Wat was je als kind dan trots. Zo trots als een pauw, kan ik wel zeggen. Zelf iets maken geeft voldoening. Dus ik raad iedereen aan op Vaderdag een creatief cadeau te geven. Maak eens een mooi schilderij, haak een stoer telefoonhoesje of bak een feestelijke taart. Je kunt natuurlijk ook stiekem een Ambachtelijke Appeltaart voor op de BBQ bestellen en doen alsof je deze zelf hebt gebakken haha.

Barbecue tegoedbon

Je bent dan misschien geen kind meer, maar probeer terug te denken aan wat je vroeger allemaal maakte op de basisschool. Probeer dit te herleiden naar het heden. Zelf ben ik inmiddels de vijftig gepasseerd. Mijn vader is helaas niet meer onder ons. Maar ik weet zeker dat als ik hem een zelf gehaakte onderzetter zou geven voor zijn zondagse pilsje, hij zeer verrast en blij zou zijn. Net als vroeger. 'Ik ben totaal niet creatief', hoor ik vaak om me heen. Dat is echt zo'n dooddoener. Creativiteit zit in ieder mens. Jong of oud. Alleen moet je ook dit ontwikkelen, net zoals rekenen, schrijven en lezen. Of gewoon herontdekken. Neem eens een kijkje op Pinterest. De meest creatieve ideeën vliegen je om je oren. Toch nog steeds niet overtuigd van je eigen kunnen of te weinig tijd? Dan mag je van mij ook echt wel iets kopen. Misschien is de barbecue tegoedbon wel iets voor jouw vader. Liefde gaat bij de (meeste) mannen uiteindelijk toch door de maag hé?!

All-in Barbecue organiseren op Vaderdag

Wat je ook gaat geven, het belangrijkste is dat het uit een goed hart komt en dat jullie samen een leuke dag gaan beleven. Geen cadeau is ook nog een optie. Jouw bezoekje aan je vader is al een geschenk op zich. In de huidige maatschappij van het World Wide Web is het zo makkelijk om even een appje te sturen of online iets te bestellen en te laten bezorgen bij je vader. Nou, dat mag je van mij in ieder geval níet doen. Maak wat tijd vrij op deze speciale dag. Drink een lekker kopje koffie met je vader of ga samen barbecueën met een all-in BBQ Menu. Kortom, geef je vader wat ECHTE AANDACHT cadeau. Dat zal hij zeker waarderen. Fijne Vaderdag samen.