Welke muziek past bij een barbecue?

Welke muziek past bij een barbecue?

Welke muziek past bij een barbecue?

Feestmuziek maken

Aan het begin van de coronaperiode moesten we allemaal noodgedwongen ons vertier thuis zoeken. Dus ook ík! Tja, wat zou ik eens met die extra vrije uurtjes gaan doen? Een taal leren? Hé nee, mijn talenkennis is goed genoeg. Ik kan me overal verstaanbaar maken, dus waarvoor. Puzzelen? Nutteloos stukjes aan elkaar leggen geeft mij in ieder geval weinig tot geen voldoening. En wat moet je daarna met zo’n ding, weer uit elkaar halen en opnieuw beginnen? Nee, niks voor mij. Na lang wikken en wegen heb ik uiteindelijk toch iets gevonden waar ik enorm blij van wordt. Naast mijn lijf (ik zit op Zumba Gold, dat is dansen voor 50 plussers) moet ik op mijn leeftijd (54 jaar) ook mijn hersens blijven trainen. Daar is mijn nieuwste hobby uitermate geschikt voor. 'Vertel nu maar wat het is', hoor ik je denken. Ta,ta,ta,ta, het is...ukelele spelen.

Zingen op een barbecuefeest

In mijn kinderjaren heb ik ook muziek gemaakt en wel bij de plaatselijke harmonie. Ik speelde hobo, mijn zus dwarsfluit, broerlief hoorn en paps speelde de fagot. Mijn moeder was onze grootste fan. Bij elk optreden verscheen ze trouw om onze vorderingen te aanschouwen. In mijn tienerjaren verdween de hobo naar de zolder. Tijdgebrek speelde hierbij een grote rol. Het muziek maken heb ik inmiddels weer opgepakt. Een snaarinstrument is echter heel anders spelen dan een blaasinstrument. Makkelijker. Je kunt al vrij snel met een paar akkoorden de leukste popliedjes spelen. 'Maar ik kan geen notenshrift lezen', hoor ik je denken. Heb je bij snaarinstrumenten niet nodig. Top toch. Zingen, terwijl ik ukelele speel, valt niet mee. Maar zowel mijn handen als mijn stembanden doen hun best. Ik volg online webinars. Zo leer ik veel strumpatterns, picking patterns en steeds meer akkoorden. .

Ukelele barbecue party

Ook zin in een nieuwe hobby? Ik kan je ukelele spelen van harte aanbevelen. In het begin moet je even flink aanpoten en zeker niet opgeven. Al het begin is moeilijk. Maar als ík geluid uit een ukelele kan krijgen, kun jíj dat zeker ook. Bij de eerstvolgende barbecueparty steel jij de show met jouw ukelele optreden, wedden...?! Alvast veel oefenplezier:)