Varkensrollade met appel-cranberrysaus, geglaceerd met cider

Varkensrollade met appel-cranberrysaus, geglaceerd met cider

Varkensrollade met appel-cranberrysaus, geglaceerd met cider

Ondernemer Jack houdt van grote stukken vlees bij het kerstdiner

Is een varkensrollade geschikt voor een Kerstdiner?

Ik vind als échte vleesliefhebber en ex-slager dat een lekker groot stuk vlees niet mag én kan ontbreken bij het kerstdiner. Voor de feestdagen kan ik zonder enige twijfel (onze) varkensrollade aanbevelen. Varkensrollade is een opgerold vrij mager stuk varkensvlees dat met een netje bij elkaar wordt gebonden. Het kan heel goed worden bereid als braadstuk in de oven, de pan of zélfs op de barbecue. Vaak is rollade het pronkstuk van het kerstdiner. Met onze  reeds voorgegaarde en met salie op smaak gebrachte varkensrollade, heb je jouw pronkstuk voor Kerst in een handomdraai voor elkaar. Jij gaat met Kerst stralen als een échte chef-kok... let maar op mijn woorden!

Kun je varkensrollade ook bereiden op de barbecue?

Wil je lekker buiten jouw kerstdiner bereiden? Ook dat kan! Grill de varkensrollade rondom dicht om uitdroging tegen te gaan. Bereid het vlees indirect van de hittebron. De temperatuur van de barbecue moet tussen de 170-180 graden zijn. Gaar de varkensrollade tot een kerntemperatuur van 62 graden. Keer de rollade op de barbecue geregeld om. Laat het vlees 10 minuten rusten onder aluminiumfolie voor het aansnijden. Ben je geen keukenprins(es)? Kies dan voor onze reeds voorgegaarde kerst varkensrollade.

Hoe snijd ik een een varkensrollade van de barbecue aan?

Bij het aansijden van de de rollade  is het handig om een goed scherp mes te gebruiken. Géén kartelmes oftewel broodmes. Dit trekt het vlees uit elkaar waardoor je geen mooie plakjes kunt snijden en de heerlijke vleessappen uit de (door ons met zorg bereide) kerstrollade zullen lopen. Geen goed vleesmes in huis? Haal, bestel of leen er nog snel eentje. Een goede voorbereiding, in dit geval goed gereedschap, is het halve werk.

Welke saus past bij een varkensrollade van de barbecue?

Mijn chefkoks Dennis en Robert hebben als 'finishing touch' een heerlijke kerst vleessaus gemaakt voor over de varkensrollade. De zure smaak van de cranberries samen met de zoete cidersmaak, maken jouw kerstrollade tot een culinaire pareltje. Proef je mee?

Smakelijke feestdagen samen!

Heerlijk gourmetten doe je samen

Naar gourmetten.nl