Familie barbecue met een ouderwets tintje

Familie barbecue met een ouderwets tintje

Familie barbecue met een ouderwets tintje

Tuinfeest

Heb je binnenkort een familie barbecue in je eigen achtertuin? Heb je alles geregeld (of laten regelen) maar zoek je voor de kids nog een leuke extra bezigheid? De grotere kids kun je natuurlijk laten meehelpen met grillen. Maar pas op! Ook een gasbarbecue is enorm warm, ookal zie je de vlammen niet zo duidelijk als bij een houtskoolbarbecue. Wijs je kinderen op de gevaren van de barbecue maar stel voorop dat grillen vooral erg leuk is om te doen. Maar dan wel veilig! Ook kun je ze het stokbrood laten snijden, het buffet laten bijvullen of na afloop de borden laten ophalen. De kleinere kids willen vooral spelen, weet ik uit eigen ervaring. 'Hoe ik ze vroeger bezig hield?' Nou, heel eenvoudig.

Vroeger

Victoria: “Ik legde vroeger altijd wat kleurtjes en kleurplaten klaar en een doos met stoepkrijt, waarmee ze altijd de prachtigste kunstwerken maakten. Uiteraard ook een voetbal en een badmintonset . Er zijn heel wat wedstrijdjes gestreden haha. Mijn kinderen en hun neefjes en nichtjes vermaakten zich altijd prima op de jaarlijkse barbecuemiddag ter gelegenheid van de verjaardag van mijn man. Nu is alles anders, dat weet ik en anders kom ik er de komende jaren als kersverse oma wel achter. Kinderen hebben tegenwoordig vaak op vrij jonge leeftijd een mobieltje/I-Pad wat voor veel (onnodige) afleiding zorgt en tijd om een bordspelletje te doen, zoals vroeger, is er (bijna) niet meer bij. De ouders(én opa’s en oma’s) zijn druk maar ook de kinderen zelf. Daarom is een familiebarbecue een ideale manier om je kids weer wat ouderwets te laten spelen. Na wat surfen op het internet, kwam ik dit verrassende barbecuespel tegen: Barbecue Party

Barbecue Party

Het doel van het bordspel Barbecue Party is om stukken vlees te bereiden en van de grill af te halen! Plaats de Barbecue met de grill in het midden. Leg daarna alle kaartjes en stukken groente en vlees neer. De eerste speler pakt nu een kaart, waarop een stuk groente of vlees staat afgebeeld en probeert met de tang dit stuk op de grill te leggen. Pas op! Als je het te ruig doet springt het rooster en moet alles van de barbecue af! Vervolgens gaat dit zo door met de andere spelers. Komt een speler een kaart tegen met een stuk eten dat al op de grill ligt te bakken, dan mag hij of zij proberen dit stuk van de grill af te halen. Maar ook hierbij moet je voorzichtig zijn, want als de barbecue zijn grill er af gooit is al het eten niet meer te eten en moet je opnieuw starten! Degene die het eerste 3 stukken groente en/of vlees heeft weten te pakken, wint het spel! Als mijn kleindochter Liv wat groter is ga ik dit spel vast en zeker een keertje met haar spelen. Ik kan niet wachten!

 

 

 

 

Heerlijk gourmetten doe je samen

Naar gourmetten.nl