Het Grand Prix Formule 1 barbecueweekend staat voor de deur

Het Grand Prix Formule 1 barbecueweekend staat voor de deur

Het Grand Prix Formule 1 barbecueweekend staat voor de deur

Formule 1 Zandvoort

Het weekend staat voor de deur. En wat voor een. Zaterdagavond hebben we de jaarlijkse buurtbarbecue en zondagmiddag gaan we voor de buis zitten met wat vrienden, eveneens met een barbecue; het Orange Army Barbecue Menu . Naar Max Verstappen kijken. De buurtbarbecue is dit jaar niet bij ons dus wij kunnen zaterdagavond lekker aanschuiven. Na weer een druk barbecueseizoen met nog een aantal drukke weekenden voor de boeg, mag ik niet klagen. Jullie hebben ons weer massaal weten te vinden en genoten van onze barbecue lekkernijen

Jeugdvriend

Ik zit op kantoor en beantwoord mijn mail. Het regent en de klok tikt voort.  Alweer 11.00 uur. Ik ben geen kantoortijger en na een aantal uurtjes tussen vier muren 'gevangen' gezeten te hebben, moet ik altijd even mijn benen en mijn mondspieren strekken. Zo ook vandaag. Ik loop naar het koffiezetapparaat met mijn porseleinen mok voorzien van mijn naam en kijk de kantine rond. Veel bekende maar ook enkele onbekende gezichten, zijn gezellig aan het kletsen en warempel, zie ik het goed? Ineens zie ik wel een heel bekend gezicht op mij aflopen. “Hey... Jack toch?", vraagt hij terwijl hij wijst naar de naam op mijn koffiebeker. "Werk jij ook hier?” Omdat ik me nog maar zijdelings bemoei met personeelszaken, ben ik niet van alles en iedereen op de hoogte en kijk óók ik verwonderd op bij het zien van mijn jeugdvriend Sraar. “Euhhh ja… ik werk hier ook”, antwoord ik opgewonden. “Niet in de keuken toch, daar heb ik  je niet gezien?”, vervolgt mijn schoolvriend inmiddels nieuwsgierig geworden, het gesprek.

Vroeger

Even gaan mijn gedachten op dit moment terug naar mijn schooltijd op de slagersvakschool, waar ik het slagersambacht onder de knie heb weten te krijgen. Een aantal jaren later ontmoette ik mijn vriendin waarmee ik A-Z Barbecue Service ben begonnen. Twee jonge mensen, gek op elkaar en op ondernemen. Waar is die mooie spannende tijd gebleven? Samen stonden we als twintigers in onze met afgekeurde tegels profisorisch afgewerkte keuken met tweedehands vaatwasser. We maakten vleesschalen én toekomstplannen. Samen konden we de wereld aan, én nog. Twee kinderen, 'n kleinkind en verschillende honden verder is er eigenlijk weinig veranderd: We hebben twee in plaats van één auto op de oprit staan, we gaan wat vaker met vakantie en uiteten. Maar in essentie genieten we nog het meest van een avondje samen bankhangen, een dagje fietsen of van bezoekjes van onze (klein)kinderen.

Bijkletsen

Mijn jeugdvriend tikt me op mijn schouder? “Zit je misschien op de bus dan?” Weer terug bij zinnen lach ik en antwoord: "Soms zit ik op de bus, soms sta ik in de keuken, soms zit ik op kantoor maar meestal ben ik onderweg. Nieuwe ideeën opdoen. Ik ben namelijk de oprichter en eigenaar van A-Z Barbecue Service." Sraar kijkt me aan en zegt: “Hier wil ik alles van weten, vertelll....!!!” Nu, dat hoef je mij niet twee keer te zeggen. Praten doe ik graag, vooral over mijn bedrijf. Ik strek mijn mondspieren en we praten gezellig bij. ‘Wat een leuke kerel die Sraar', denk ik bij mezelf, 'ik snap dat dit vroeger een vriend van me was.' Na een kwartiertje kletsen lopen we ieder naar onze eigen werkplek en ik kijk vanuit mijn kantoor mijn jeugdvriend na die met een inmiddels geheel grijs hoofd passend bij zijn leeftijd, de bedrijfskeuken inloopt. Waar blijft de tijd...?! Overmorgen komt Sraar bij mij Max kijken en jeugdherinneringen ophalen onder het genot van een all-in barbecue. Dat hebben we zojuist afgesproken. Kan hij gelijk proeven wat ie zelf heeft klaargemaakt haha. Zin in!

Heerlijk gourmetten doe je samen

Naar gourmetten.nl