Zelfs de hond schuift aan bij jouw barbecueparty

Zelfs de hond schuift aan bij jouw barbecueparty

Zelfs de hond schuift aan bij jouw barbecueparty

Victoria: "Mijn hond barbecuet lekker mee."

Hoe houd je een hondvriendelijke barbecue?

Uitstapjes naar het strand, wandelen in het park, zwemmen etc. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele leuke dingen die je kunt doen op een warme zomerdag. Waar wij Nederlanders (waaronder ook ondergetekende) erg van houden én wat ook echt als een favoriete zomeractiviteit telt bij ons is natuurlijk: BARBECUE.  Om ervoor te zorgen dat onze harige metgezellen het ook leuk hebben, ga ik een aantal tips geven over het houden van een hondvriendelijke barbecue.

Buiten grillen met je hond

Elke hond houdt van barbecueën, zo ook die van mij. Ik heb een Engels Cocker Spaniël teefje dat in augustus 10 jaar wordt. Hond en bejaard, dus oppassen geblazen met die barbecue. Uit eigen ervaring weet ik dat je een hond geen vlees met bot of vis met graat moet geven. Bot kan gaan schilferen en vast gaan zitten in keel of gehemelte met ademhalingsklachten tot gevolg. Hoe het voelt om een graat in je keel te hebben hoef ik niemand uit te leggen toch?! Mijn advies: Niet doen dus! Natuurlijk wil je je hond niet opsluiten in huis en uitsluiten van heerlijk samen buiten grillen. Dus zorg dan ook voor hem/haar zoals je voor je eigen kroost zorgt. Als je op houtskool grilt, zorg dan dat de hond bij het aanmaken van de barbecue uit de buurt blijft. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Als de kolen eenmaal gloeien en de vlammen zijn gaan liggen, dan kun je iets minder voorzichtig zijn. Gooi ook geen satépennen als afval op het gras. De hond vindt die stokjes heerlijk ruiken(ook als het vlees eraf is) en voor je er erg in hebt blijft zo'n rotding in zijn keel steken en is er paniek in de tent.

Een avocadosalade is vergif voor je hond

Net zoals jonge mensen zijn ook jonge honden nogal ongeremd. Ze kunnen zomaar teveel eten of het vlees in een keer doorslikken. Probeer dit te voorkomen door je hond kleine stukjes aan te bieden en de hoeveelheid te beperken. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan maar ik zou zeggen: Probeer het! Ook een hond wordt helaas misselijk van teveel eten. Het is tegenwoordig enorm populair om een avocadosalade te serveren bij de barbecue: lekker fris op een zomerse dag. Zorg er echter voor dat je hond deze niet in de smiezen krijgt. Dit kan namelijk tot ernstige vergiftiging leiden. Nu zijn de meeste viervoeters niet zo gek op salades (laat staan avocado’s) maar die Cocker van ons werkt alles naar binnen wat maar eetbaar is. Dus vandaar even deze, misschien overbodige waarschuwing. Natuurlijk kun je je hond tijdens de hele barbecue niet de hele tijd in de gaten houden. Maar er is een tussenweg. Je kunt kiezen uit: Niet opletten, met een half oog opletten, panisch opletten. Ga voor die middelste optie. Wel zo veilig en gezellig voor je hond, je gasten als jezelf.

Deluxe Barbecue Menu

Die knuffelkont van mij is helemaal dol op barbecueën. Als ik de stoelen klaar zet voor het barbecuefeest en de slingers ophang, weet ze al hoe laat het is. Als de A-Z bezorger dan ook nog eens voor haar heerlijk ruikende vleesschalen aflevert, zie ik haar denken: 'Dit wordt een drukke dag maar wel een TOP dag.' Ze rolt heen en weer met haar mooie bruine kijkers en haar smekende blikken zijn door de meeste gasten niet te weerstaan. Aan het eind van de dag denk ik dat ze wel een heel  Deluxe Barbecue Menu bij elkaar geschooid heeft. Als de feestgangers naar huis zijn gaat ze heerlijk tukken. Opruimen? Daar heeft ze nog nooit van gehoord. Gelukkig hoef ik naast opruimen, niet af te wassen. Dat doet A-Z voor mij. Wat een verwennerij. Een barbecuefeest zonder viervoeter is echt minder gezellig. Samen eten delen met je hond maakt blij. Probeer het maar eens. Dikke knuffel aan je viervoeter. Doeiiiii!

Heerlijk gourmetten doe je samen

Naar gourmetten.nl