Ben je een échte barbecueliefhebber maar heb je weinig tot geen ervaring met het grillen van vis? Onderstaande visrecepten voor de barbecue zijn overheerlijk van smaak en lukken altijd. Bij deze visrecepten geldt: Less is More. De eenvoud bepaalt in deze de smaak van jouw visgerecht. Start to grill!
Zalm met Citroen en Kruidenvan de barbecue
Maak de barbecue aan
Leg zalmfilets op een stuk aluminiumfolie.
Besprenkel de zalm met olijfolie en bestrooi met zout, peper, gehakte knoflook en verse kruiden zoals dille of tijm.
Leg dunne plakjes citroen bovenop de zalm.
Bak de zalm gedurende 10-15 minuten totdat ie gaar is en gemakkelijk uit elkaar valt.
Smullen maar!
Citroen Knoflook Garnalenvan de barbecue
Marineer gepelde garnalen in een mengsel van olijfolie, vers geperst citroensap, gehakte knoflook, zout, peper en een snufje rode pepervlokken (optioneel).
Rijg de gemarineerde garnalen op spiesjes.
Verhit de barbecue op middelhoog vuur en grill de garnalenspiesjes gedurende 2-3 minuten aan elke kant, of tot ze roze en gaar zijn.
Smullen maar!
Pangasiusfilet met Tomaten en Basilicumvan de barbecue
Maak de barbecue aan.
Leg pangasiusfilets op een stuk aluminiumfolie en besprenkel met olijfolie, zout en peper.
Bedek de vis met plakjes tomaat en verse basilicumblaadjes.
Bak de vis gedurende 15-20 minuten, totdat de vis gaar is en gemakkelijk uit elkaar valt.
Smullen maar!
Kabeljauw met Groentenvan de barbecue
Snijd groenten zoals ui, paprika, courgette en wortel in grote stukken.
Bak de groenten tot ze zacht zijn in een aluminium bakje (indirect grillen) of rechtstreeks op de barbecue (direct grillen).
Kruid de filets met zout, peper, gedroogde kruiden zoals oregano en basilicum.
Grill de filets aan iedere kant 3 minuten totdat ie gaar is
Leg de warme kabeljauw met de warme groenten op je bordje
Smullen maar!
Chef Dennis: “Twee linkerhanden in de keuken of heel veel eters over de vloer? Ons Vis Barbecue Menu helpt jou uit de brand!
Geschreven doorVictoria Sommers
Ukelele Vic | Founder & Content Creator
Als medeoprichter van A-Z ken ik het bedrijf van A tot Z. Van vlees op schaal leggen tot e-mailmarketing, ik heb alles gedaan. Tegenwoordig stort ik me volledig op content en blogs – van informatief tot persoonlijk. In mijn vrije tijd ben ik net zo creatief bezig als op het werk. Muziek maken op mijn ukelele, potten bakken, schilderen, haken – noem het maar op! Ik ben moeder van Jelle en Nienke en trotse oma van Liv. Wil je meer weten over A-Z of mij? Neem een kijkje op onze blog!
We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken.
These cookies are essential so that you can move around the website and use its features. Without these cookies services you have asked for cannot be provided.
Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers op websites te volgen. De bedoeling is om advertenties te tonen die relevant en boeiend zijn voor de individuele gebruiker en daardoor waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders.
Voorkeurscookies stellen een website in staat om informatie te onthouden die de manier waarop de website zich gedraagt of eruit ziet, verandert, zoals uw voorkeurstaal of de regio waarin u zich bevindt.
Statistische cookies helpen website-eigenaren om te begrijpen hoe bezoekers omgaan met websites door anoniem informatie te verzamelen en te rapporteren.