Een City Escapetour boeken? Nú met 15% korting!

Een City Escapetour boeken? Nú met 15% korting!

Een City Escapetour boeken? Nú met 15% korting!

Victoria ontdekt met haar familie Nijmegen

Heb jij al eens een escapetour gedaan?

“Naar rechts?” Ik kijk mijn zus vragend aan, die turend op haar telefoon als volgt antwoordt:  “Klopt, maar eerst moet ik een vraag stellen.” Ze vervolgt: “Hoe heet de brug die in de 2e wereldoorlog in Nijmegen een belangrijke rol speelde ?” Een van mijn nichtjes roept meteen: "De Waalbrug". Dit antwoord wordt ingevoerd op de telefoon en als goed afgevinkt. We lopen de brug verder af richting het oude stadscentrum. We hebben vandaag een familiedagen zijn vanmorgen rond 10.00 uur vertrokken vanuit huis naar Nijmegen. Nu maken we een stadswandeling in 3 teams van 4 personen, waarbij allerlei vragen en raadsels over de stad Nijmegen worden gesteld via de escapetour-app. Bij elk goed antwoord krijgen we een route-aanwijzing oftewel een 'hint' Als het goed is zullen we dan (hopelijk als 1ste) bij de ‘uitgang van de stad' arriveren, waar de winnaar een wel verdiende beloning wacht.

Barbecue korting

Er wordt serieus gespeeld. We hebben twee uur de tijd. Dan is de game-app verlopen. De jeugd in mijn team is druk in de weer met het spel en wij slenteren als oudjes achter de jongelui aan. Het gemak waarmee zij de app gebruiken is wonderbaarlijk. Daarbij weten ze ook nog bijzonder veel antwoorden op nogal moeilijke stadsvragen/raadsels en houden ze de pas er goed in. Na een uur en 3 kwartier komen we als eerste team aan op het eindpunt (ruim binnen de tijd), waar we als winnaars beloond worden met een gratis Nijmeegs biertje/kopje koffie met bittergarnituur. Ik gooi mijn jas over een rieten terras stoeltje en plof moe maar voldaan neer. ‘Wat was dit gezellig, leerzaam en leuk om te doen, ik heb me geen minuut verveeld.' Mijn team vangt de twee andere teams op. Het ene team arriveert 10 minuten buiten de tijd, het laatste team zelfs 30 minuten. Ook zij genieten vervolgens van een drankje en een hapje. Als we allemaal weer wat zijn uitgerust en bijgepraat, loop ik naar binnen om af te rekenen voor de verliezende teams, waarbij ik een random kortingscode toegeschoven krijg. En weet je wat…? Blijkt het een kortingscode van ons eigen barbecuebedrijf te zijn. Ook ik weet blijkbaar niet meer alles over het reilen en zeilen binnen A-Z. Ik reageer desalniettemin verrast op de terraseigenaar en zeg beleefd: ”Bedankt, we zullen deze barbecuekorting  in de nabije toekomst zeker gaan gebruiken.”

Sluit je Escapetour af met een gezellige familiebarbecue

Lachend loop ik terug naar mijn man, die druk in gesprek is met een van zijn schoonbroers. “Cadeautje lieverd”, zeg ik terwijl ik hem de zojuist gekregen barbecuekortingsbon toestop. Hij kijkt naar het papiertje en is met stomheid geslagen: ”Wat een leuke actie zeg, maar hoe...?” Hij kijkt me vragend aan. Ook hij blijkt niet te weten van deze actie maar onze zoon, zo te zien, wel. Die heeft deze samenwerking op touw gezet. Hij lacht ons dan ook toe (uit) en zegt: “Jullie hoeven ook niet alles meer te weten haha." Hilariteit alom. Met zijn allen rijden we, nadat we nog even lekker hebben gewinkeld, richting huis waar we de dag afsluiten met een overheerlijke familiebarbecue. De barbecuekortingscode wordt verloot onder de neefjes en nichtjes. Die moeten in de toekomst nog op de 'kleintjes letten' haha...ha.

Extra Barbecuekorting 

Ook zin in een origineel vriendenuitje? Boek dan nu jouw  Escapetour en krijg 15% korting op jouw citytour met kortingscode A-Z-2023. Sluit je jouw stadswandeling af met een barbecue? Profiteer dan wederom van een korting op jouw all-in barbecue!

Heerlijk gourmetten doe je samen

Naar gourmetten.nl