Ben jij al klaar voor het barbecue seizoen?

Ben jij al klaar voor het barbecue seizoen?

Ben jij al klaar voor het barbecue seizoen?

Eigenaar Jack is klaar voor het barbecueseizoen 2024

Klaar voor het barbecueseizoen?

Bij A-Z zijn we druk in de weer om de laatste voorbereidingen te treffen voordat het barbecueseizoen 2024 van start gaat. Nog even alle puntjes op de i zetten en dan...actie. Eigenaar Jack: "Ik heb er mega veel zin in. Na 3 rustige maanden ben ik wel weer toe aan wat hectiek. Lekker ondernemen, daar word ik gelukkig van! Wat jezelf alvast kunt doen om jouw allereerste barbecue tuinfeest van 2024 goed te laten verlopen, dat vertel ik je hieronder."

Waar en hoe zet je je barbecue neer?

Het is verstandig om voor het barbecueën na te denken over de plaatsing. Allereerst moet de barbecue op een stabiele ondergrond staan. Bepaal de windrichting en draai de barbecue zo dat de rook zo min mogelijk richting je buren waait. Om brandgevaar en hinder van rook te voorkomen, zet je je barbecue niet onder de partytent en haal je brandbare voorwerpen weg. De ideale situatie voor de griller? Onder een afdak of overkapping op een windvrije plek in de schaduw. Vraag onze bezorgchauffeur rustig om hulp. Deze helpt je graag om de barbecue op de juiste plek te zetten.

Wat zegt de wet over open vuur en barbecueën?

In je tuin heb je het recht om te barbecueën. Gemeenten verbieden inderdaad wel het aanleggen, hebben of stoken van vuur in open lucht. Gelukkig(voor A-Z en jou) is barbecueën een uitzondering en is er geen sprake van een verbod als het gaat om vuur stoken om te kokkerellen. Uiteraard als het geen brandgevaar voor de omgeving oplevert, dit in je eigen tuin gebeurt en niet op openbare plekken waar dit verboden is. Check bij twijfel de wetgeving in jouw gemeente.

Is je tuin klaar voor de barbecue?

Het is, naast alle gerechten van de barbecue, de afwerking die ervoor gaat zorgen dat jouw gasten onder de indruk zijn van jouw barbecuefeest. Zet drankjes koud en dek de tafel mooi op. Zorg ervoor dat je tuin is opgeruimd en het onkruid is gewied. Bewaar de (door ons) geleverde barbecuepakketten altijd in de koelkast of een afgesloten bewaardoos met koelelement. Het liefst in de buurt van je barbecue. Zo houd je je gerechten lang goed en hoef je tijdens het barbecueën niet zoveel te lopen.

Ben jij klaar voor het barbecueseizoen?

Ligt jouw barbecueschort en barbecuegereedschap al klaar voor die allereerste lente barbecue? Zo niet…dan nu gelijk pakken! Vergeet ook niet je korte broek, slippers en zonnebrandcrème klaar te leggen. Overvalt het mooie weer je plotseling toch en wil je elk zonnestraaltje meepikken van die allereerste lentedag maar krijg je ook (onverwachts) eters over de vloer?  "Onze barbecueservice biedt gelukkig een 24-uurs bestelservice. Voor 13.00 uur besteld, is de volgende dag lekker lente grillen. Houd die weersverwachtingen dus maar in de gaten", aldus een enthousiaste Jack. "Ik sta te popelen om mijn klanten weer te gaan verwennen met lekkere en originele vlees barbecue recepten, vis barbecue recepten, vegetarische barbecue recepten of vegan barbecue recepten. Laat die lente maar komen. Liever vandaag nog, dan morgen."

 

 

Heerlijk gourmetten doe je samen

Naar gourmetten.nl